Sporten op vakantie

Op vakantie moet je er misschien totaal niet aan denken: sporten. Toch vind ik het een fijn stukje routine om ook op vakantie voldoende te blijven bewegen. Niet tegen vakantiekilo’s of voor een bikinilichaam, maar gewoon omdat ik me er fijn bij voel! Vandaag deel ik zes tips om op vakantie te blijven bewegen.

1. Wandelen

Misschien is dit een in-koppertje, maar wandelen is voor mij dé ideale manier om op vakantie te bewegen. Niet alleen is wandelen een hartstikke gezonde manier van bewegen, het is ook nog eens de perfecte manier om een nieuwe plek te ontdekken. Ikzelf hou via mijn fitbit mijn stappen bij en ga juíst op vakantie voor de 10.000 stappen. Ik heb deze fitbit met een rosegoudenbandje, zo is het ook helemaal fashionable. Heb je geen fitbit? Dan kun je natuurlijk ook gewoon je telefoon gebruiken.
Wandelen is een laagdrempelige maar zeer effectieve manier van bewegen, op sommige vakanties (bijvoorbeeld een stedentrip) zul je het vanzelf al meer doen dan op een andere (een all-inclusive zon vakantie) maar door een concreet doel te stellen blijf ik graag in beweging. En het is natuurlijk een goed excuus om voor die extra stappen ’s avonds nog even naar de ijssalon te lopen. 🙂

2. Zware backpack

Als ik in een klein straatje in Indonesië op zoek ben naar een leuke plek om te slapen en de loodzware backpack op mijn rug vervloek probeer ik me er aan te herinneren dat het best een leuke uitdaging is en me hartstikke fit houdt. Nou is het natuurlijk wel belangrijk dat je hiervoor een góede backpack gebruikt en je rug niet teveel belast, maar als dat het geval is, word je er hartstikke sterk van! Je kan een korte workout met squats en lunges doen met de backpack op je rug.

3. Resistance bands

Wat mij betreft is dit de ideale toevoeging aan je vakantiekoffer als je lekker wilt sporten. Deze banden nemen heel weinig ruimte in en geven een workout net dat beetje extra pit. YouTube staat vol met bruikbare filmpjes voor workouts met deze weerstandsbanden. Ik vind zelf dat de dunne plastic bandjes een absolute nachtmerrie zijn; ze zakken af, rollen op en schieten weg. Deze stevige katoenen weerstandsbanden zijn echt een absolute must. Ik heb veel banden uitgetest maar deze zijn de absolute winnaars! Niet kapot te krijgen en lekker veel weerstand.

4. YouTube

Ik noemde het al eerder, maar kijk eens op YouTube! Ik vind het altijd maar lastig om zelf wat te doen op een hotelkamer, door een aantal YouTube filmpjes van 5 of 10 minuten te downloaden op je telefoon kun je altijd even snel bewegen. Maar vergeet ook zeker een lekkere stretch/yoga video niet voor na een lange vlucht of als verkreukeld bent na een oncomfortabele busrit. Mijn favoriete kanalen zijn popsugar fitness en MadFit!

5. Het moet niet

Vergeet alsjeblieft echt niet dat sporten op vakantie heus niet hoeft. Van een paar weken niet bewegen wordt je niet minder fit, in tegendeel, soms kan het mentaal juist heel goed zijn om even niks te moeten en te ontspannen. Alleen als sporten of bewegen voor jou juíst bijdraagt aan het ontspannen vakantiegevoel is het iets dat je op vakantie ook moet willen doen! Ikzelf kan me juist lamlendig en sloom gaan voelen als ik weinig beweeg, daarom is sporten ook op vakantie zo fijn en belangrijk.

6. Watersport

Vergeet niet dat zwemmen ook sporten is! Lekker baantjes trekken in het zwembad of in de zee en daarna lekker rozig bijkomen met een cocktail in je hand en lekkere zoute chippies, dat is voor mij echt ultiem vakantiegevoel hoor! Maar denk ook eens aan een andere watersport zoals surfen of kiten. Super leuk én sportief!

7. Hardlopen

In de vroege ochtendzon als iedereen nog ontwaakt kun je heerlijk voor het warme weer een land al rennend ontdekken. Je moet er alleen wel goed op letten dat je niet verdwaalt en een veilige route uitzoekt. Stippel van te voren een route uit op Google Maps of volg bijvoorbeeld een rivier, dan kun je de weg niet snel kwijtraken.
Omdat je op vakantie natuurlijk niet onnodig wilt lopen sjouwen vind ik de Columbia Ivo Trail running shoes echt ideaal. Deze schoenen zijn lichtgewicht, geschikt voor een hike, een run én casual. Ze zien er voor hardloop/wandelschoenen heel mooi uit vind ik, ze zijn geschikt om mee hard te lopen en het patroon onder de zool maakt ze ook uitermate geschikt om mee te hike. Een echte kameleon die niet mag ontbreken op vakantie dus!

Sport jij graag op vakantie? Ik hoor graag wat je dan doet!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s