Utrecht I De natuur in zonder OV of auto

Ik hou van Utrecht. De grachten, de terrasjes, mijn fijne wijk Wittevrouwen. We wonen heerlijk in het centrum, dat vind ik ontzettend leuk en gezellig, maar soms mis de natuur en ruimte waarin ik ben opgegroeid. En zonder auto rij je ook niet zomaar naar het bos of een mooi natuurgebied. Maar daar hoef je het zeker niet bij te laten zitten! Vandaag deel ik een leuke route om zonder OV of auto de natuur in Utrecht op te zoeken.

Stap 1: Fietsen

We beginnen met een mooie fietstocht; ongeveer een half uurtje vanuit Utrecht. Ik zou hier een route kunnen uploaden die je in een random route app kan tonen. En dat je dan eerst die app moet downloaden. Maar laten we eerlijk zijn; Google Maps werkt gewoon het beste. Navigeer vanaf het Neude naar Fort Maarsseveen en via Forelvijver Ruigenhoek. Nee we gaan niet écht forellen vangen (maar you could!), maar door deze tussenbestemming in te voeren fiets je een mooiere route!

Stap 2: Wandeling

Als je met je gezicht naar de Maarssenveense plas staat, (met de fietsenstalling achter je) ga je hier linksaf. Vanaf daar volg je de wandelroute bordjes: 84 – 83- 69 – 68 – 67 – 13 – 14 – 74 – 75 – 76 – 77 – 78 – 79 – 81 – 82 – 83 – 84. No worries! Het is super makkelijk en duidelijk. Deze wandeling is ongeveer 12 km en leidt je door prachtige natuur en het schattige Tienhoven en omliggende dorpjes. En, ook altijd handig, de route eindigt weer waar je begonnen bent.
Zin in een andere route? Langer of juist korter? Bij de fietsenstalling vind je een kaart met duidelijke routes, niet te missen. Zorg voor een lekkere snack of picknick en je bent helemaal ready to go!

Stap 3: Enjoy!

Wij waren alles bij elkaar zo’n vijf uur onderweg. We hebben genoten van het lekkere weer en de mooie nieuwe omgeving. De parken in Utrecht zijn geweldig, maar echt even er tussenuit doet een mij toch altijd goed!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s