Een maand in Indonesië #1 – Bandung

BANDUNG

 

26 juni vertrokken we met het vliegtuig naar Indonesië; familie, natuur en nieuwe ervaringen. Aan de hand van heel veel foto’s wat anekdotes en een aantal handige tips neem ik je mee op onze reis door Indonesië. Java moet ik zeggen, we hebben ervoor gekozen alleen Java te bezoeken op deze reis.  Wil je meer weten over onze reisroute? En waarom we ervoor gekozen hebben alleen naar Java te gaan, Klik dan hier. Hieronder lees je alles over onze 1e stop: Bandung.

Bandung was mijn eerste kennismaking met Indonesië en gaf gelijk een goede indruk van wat ik zou kunnen verwachten. Hectisch verkeer, lieve mensen, lekker eten, mooie natuur en warm! 

Aantal nachten: 3
Accommodatie:
Rumah Sarwestri
Noor Hotel  
volgende stop: Pangandaran 

Vroeger werd deze stad ook wel het Parijs van Java genoemd, maar daar heb ik eerlijk gezegd niet zoveel van gezien. Bandung is een Aziatische miljoenen stad zoals er velen zijn. Luchtvervuiling, drukte, armoede en rijkdom. Echter is het als tussenstop van Jakarta naar Yogjakarta wel zeker de moeite waard om hier een aantal nachten te verblijven. Bandung is omringd door mooie natuur en de stad zelf heeft je ook veel te bieden. 

 

Tip: restaurant Kampung Daun is werkelijk waar magisch! Het is een eindje uit het centrum maar de trip helemaal waard. Je krijgt je eigen ‘hutje’ aangewezen langs een waterval waar je rustig kan dineren. Door middel van een gong laat je de bediening weten dat je nog wat wilt bestellen. Je kan niet reserveren en moet meestal even wachten op een plekje maar dat is het meer dan waard. Een luxe avondje uit voor relatief weinig geld. Wij waren met z’n 2’en 20 euro kwijt voor een hele avond lekker eten en drinken (geen alcohol!). 

Wij verbleven in een fijn homestay, we waren de enige gasten maar dat mocht de pret niet drukken. De kamer was ruim en had goede airconditioning, de eigenaar maakte iedere ochtend ontbijt voor ons en de locatie was ook gunstig. In de buurt zaten een heleboel super goedkope warungs waar we heerlijk kletste met de locals en voor 1,90 inclusief fooi met z’n tweeën heerlijk aten. 

Voor nog geen 60 cent een goed gevuld bord eten.

Om ons jubileum te vieren verbleven we ook een nachtje in hotel Noor. Dit was een prachtige luxe hotel dat relatief weinig kostte, we hadden alleen op Booking.com niet gezien dat dit een Islamitisch hotel was. We voelden ons hierdoor soms wat opgelaten en een glaasje champagne op de kamer zat er dus ook niet in. Oepsie, foutje!

To do:

  • Bezoek een shopping mall. Bandung staat bekend om haar goedkope merkkleding. Of het ‘ echt’ of ‘nep’  is is lastig te zetten. Mij is verteld dat het kleding betreft die in de fabrieken van originele merken gemaakt is, maar afgekeurd is voor de verkoop of uit een oude collectie komt. Wij zijn naar Rumah Mode en Secret Factory geweest. Vooral Rumah Mode kan ik voor zowel mannen als vrouwenkleding heel erg aanraden. Veel aanbod, fijn winkelen en mooie producten voor hele fijne prijzen!
  • Iets buiten Bandung zit het orchid forest, perfect om rustig te rond te lopen. Het is vooral gericht op Indonesische toeristen en dat geeft het een fijn authentiek gevoel.
  • Rondom Bandung vind je veel theeplantages, loop rond, kijk je ogen uit en maak mooie foto’s.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s