Málaga en Marokko

Twee continenten aandoen in slechts een halfuur tijd. Via de straat van Gibraltar sta je het ene moment Sangria te drinken in de Spaanse zon en voor je het weet ben je het andere moment aan het afdingen op een mooi leren tasje in Tanger. Vorige week was ik in Málaga en Tanger op een reis met school die ik met onze reiscommissie organiseerde. En ik kan je vertellen, die combinatie is top! Een ideale combinatie tussen twee citytrips die je samen alles bieden wat je van een citytrip kan wensen. Relaxt en avontuurlijk, sangria en muntthee, zomerse boulevard en kriebelige medina. Een perfecte combinatie als je het mij vraagt. En dan ook nog eens niet duur. Vandaag deel ik een aantal tips voor deze trip!

 

WhatsApp Image 2018-05-03 at 19.19.20

Málaga

300 dagen zon per jaar. Need I say more?! Málaga is een stad in Andalusië, een streek in het zuiden van Spanje. De klassieke architectuur met prachtige gebouwen en de leuke winkels maken het eerlijk om uren door de straten te slenteren. Om maar niet te beginnen over de vele leuke authentieke Spaanse tapasrestaurants. En als je voeten dan echt niet meer kunnen, haal je een lekker Spaans biertje in de plaatselijke super, trap je je schoenen uit en plof je neer in het zand. Málaga ligt namelijk direct aan het strand. Klaar het strand én met de stad, vergeet dan niet nog wat cultuur te snuiven. Málaga heeft veel mooie kerken en musea en mijn persoonlijke hoogtepunt was Fort Alcazaba. Een fort boven Malaga met prachtig uitzicht. Het is even een klim naar boven, maar stop halverwege bij de bankjes om van het uitzicht te genieten uit te puffen en water te drinken. Als student betaal je 30 cent om het fort op te mogen en als niet student niet veel meer. Geniet van het uitzicht en het coole briesje. Het restaurantje boven is ook heerlijk. Hier heb ik uren gezeten, genoten van de schaduw, het windje en een lekker biertje. Een café met een bordje ‘we don’t have wi-fi, talk to each other’  is altijd leuk!

 

IMG_6747
dat uitzicht!

Vergeet ook zeker niet de omgeving Málaga te ontdekken. Ik ben helaas (nog!) niet zo bekend met Andalusië, maar een snelle scroll over het internet leert me dat er hier nog zoveel meer leuke steden zijn! Deze video van yourlittleblackbook is geweldig en ik krijg er helemaal zin van om in te auto te stappen en door Andalusië te rijden.  In de omgeving van Málaga zijn wel twee hoogtepunten die je niet mag missen.

Ronda:

Deze stad komt je misschien bekend voor van een eerdere editie van Wie is de Mol. De foto’s doen dit stadje nog geen eer aan want het is absoluut geweldig. Maak een mooie wandeling in de omgeving, bekijk de beroemde brug van onderaf of slenter rustig door het stadje en eet een lekker ijsje in het park. In Ronda kun je je makkelijk een dagje vermaken. vanuit Malaga is het ongeveer 1,5 uur rijden en dat is het dubbel en dwars waard!

 

 

Caminito del Rey

Dit oude koningspad is een absolute must do als je in de buurt bent. Vroeger was deze tocht op meer dan 100 meter hoogte levensgevaarlijk. Maar sinds een recente renovatie is hij hartstikke toegankelijk voor iedereen die wel tegen een beetje spanning kan. PAS OP! Je moet dit echt van tevoren reserveren, ik had me er goed in vergist hoe druk een wandelroute kan zijn, maar hier is dat zeker een geval. Toen ik een maand (!) van tevoren keek waren er al data uitverkocht. Je kan er voor kiezen een gids te huren, dit is voor de route niet echt nodig, maar wel leuk als je wat meer wilt weten over de omgeving. Voor mij was het de 8 euro extra niet waard.

Een eigen auto (huren) is wel aan te raden, er rijdt maar 1 trein heen en 1 trein terug vanuit Málaga en dan zit je vast aan heel onhandige tijden.

In Malaga verbleven wij in Feel Hostel City Centre en dit kan ik van harte aanbevelen! De locatie is echt geweldig, aan een mooi pleintje midden in het centrum omringt door tapasbars en ijssalons. Dichtbij het strand en middenin het stadscentrum. Je hebt al een bed op een dorm voor 14 euro per nacht en ze hebben ook privékamers. Het ontbijt voor 3 euro was niet echt aan te raden, gewoon oké. Maar voor dat geld ontbijt je buiten de deur wel lekkerder.

IMG_6845

Tanger

Een logische optie als je vanuit Spanje naar Marokko gaat is de meest noordelijke stad Tanger. Op een rondreis door Marokko wordt deze mooie stad vaak overgeslagen omdat het niet zo op de route ligt, maar dat is hartstikke zonde! Er zijn verschillende havens in Spanje om naar Marokko te vertrekken, Algeciras is het dichtste bij en goed met OV bereikbaar. De boot doet er afhankelijk van vertrekhaven en wat voor boot je kiest een half uur tot 2 uur over. De boot kun je makkelijk van tevoren boeken via Direct Ferries.

grappig feitje: Als je de boot van een half uur hebt dan reis je door de tijd. Door het uur tijd verschil kom je een uur eerder aan dan je vertrokken bent!

IMG_6915

de medina

Ik hou van de medina. De kleine kriebelstraatje, verkopers, bijzondere figuren. Heerlijk om te verdwalen en onopgemerkt de weg weer terug te vinden. In Tanger is de medina niet super groot, maar toch zul je er uren zoet zijn. Vooral heel fijn dat het hier (afgezien van de hoofdweg) een stuk minder toeristisch is dan in bijvoorbeeld Marrakech. Als je een stukje doorloopt slenter je hier tussen de Marokkaanse dames die hun boodschappen aan het halen zijn.

Ook niet onbelangrijk, hier scoor jij je souvenirs! Een leren poef voor 7 euro, een grote salade schaal voor 3 euro, een tajine voor 4 euro. Alles wat je kan bedenken en meer wordt verkocht in de souks van de oude medina. En als je een beetje je best doet op het afdingen heb je voor weinig geld hele leuke souvenirs!

IMG_6946

surfen

De kust bij Tanger is uitermate geschikt om te surfen, zowel beginners als ervaren surfers zijn hier helemaal op hun plek. Het strand van Tanger zelf is helaas niet zo geschikt, maar er zijn genoeg surfscholen die je met hun busje naar een strand brengen met de beste golven voor een surfles. Of je neemt de trein naar een andere kustplaats om daar zelf je gear te huren.

Chefchouen

Iedereen zei wat anders dus ik ben er nog steeds niet helemaal uit hoe je deze plaatsnaam uitspreekt. Wat ik wel weet is dat het er prachtig is! Een helemaal blauwe stad, lijkt wel uit een sprookjesboek te komen. Het is de 2,5 uur durende rit uit Tanger dan ook helemaal waard om hier een dagje rond te slenteren, op een dak terras te chillen of een wandeling richting de bergen te maken. Het was toeristisch, maar minder toeristisch dan ik had verwacht. Als je binnenkomt schrik je even, maar zodra je verder loopt en dieper verdwijnt in de kleine straatje zijn de opdringerige verkopers verdwijnen en waan je je in een blauwe oase.

In Tanger verbleven we in Bayt Alice en dit hostel is een sprookje. Maar echt, in een mooi oud pand weggestopt in de souks vind je hier een oase van rust. De inrichting is chique, met een brede wenteltrap, tapijten en veel kunst. En dat dakterras! Met een heerlijk briesje in de zon. Oh en het ontbijt, ik kan er maar niet over ophouden hoe geweldig dit hostel is. Vanaf 8 euro heb je hier al een bed op een slaapzaal inclusief ontbijt!

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s