Goedkope vliegtickets in het hoogseizoen

Meer dan genoeg artikelen, boeken en tips zijn er te vinden over het vinden van goedkope vliegtickets. Nummer 1 tip is vaak: ‘ wees flexibel’, helaas heb je daar alleen vaak zelf geen invloed op. Het gros van de mensen is immers afhankelijk van vakantieperiodes waarbinnen je je jaarlijkse dosis zon en avontuur moet zien te vinden. Maar gelukkig hoeft dat niet altijd voor de hoofdprijs. Dus ben je net als ik student? Of ben je om een andere reden gebonden aan vakantieperiodes? Dan kun je met deze tips alsnog zo goedkoop mogelijk vliegtickets boeken.

Allereerst: zul je helaas moeten accepteren dat de kans klein is dat je midden in de zomervakantie voor 150 euro naar New York vliegt, of voor 200 euro naar Thailand. Het kan wel, maar dat is echt een kwestie van geluk hebben. Voor het aller aller goedkoopste vliegticket zul je toch echt buiten de vakanties moeten reizen. Maar, dat betekent niet dat je geen honderden euro’s kunt besparen!

Het is mij een raadsel waarom mensen nog tickets boeken via cheaptickets.nl. Echt, kiwi.com is zo zo zoveel handiger. Ik zweer bij deze site. Kiwi vergelijkt luchtvaartmaatschappijen van over de hele wereld om voor jou de beste prijs te vinden, dat is op zich niet zo uniek. Maar kiwi heeft echt (voor zover ik weet) de fijnste zoek-opties. Zoals: meerdere vanaf- locaties kiezen. Kies bijvoorbeeld voor Amsterdam én Eindhoven, maar ook Düsseldorf of Brussel als dat een beetje in de buurt ligt. Hieronder vind je de handigste tools van kiwi.com!

kiwilogo

  • Vanaf-locaties in een staal van … km je kan ook een vanaf bestemming kiezen in bijvoorbeeld een straal van 100 km om je woonplaats.
  • Overal naartoe vliegen. Wil je gewoon lekker weg? Selecteer waar vandaan je wil vliegen en in welke periode en zeg hallo tegen de goedkoopste opties in die periode. Ideaal als het je niet zoveel uitmaakt waar naartoe, als het maar niet Nederland is.
  • Meerdere bestemmingen invoeren. Staan bijvoorbeeld Japan, New York, Ijsland en Israël nog hoog op je wish-list? Dan kun je deze allemaal in één zoekopdracht als bestemming selecteren. Zo zie je direct wat in de gewenste periode de goedkoopste optie is.
  • Vliegtijden doorgeven, vlieg je liever ’s nachts, of overdag? Of wil je maar maximaal 1 tussenstop. Ook dat kun je allemaal als voorkeur aangeven.
  • Flexibele vertrek periode. Je kan kiezen uit 1 vaste vertrekdag, een periode of ‘altijd’. Als je voor een periode kiest, heb je de meeste kans op goede deals. Stel bijvoorbeeld dat je maar een weekje vakantie hebt, en daar echt gebruik van wilt maken. Stel dan een vertrek periode in van de vrijdag voor het begin van je vakantie (’s avonds vliegen) tot maandag.
  • Flexibele retour datum. Ook hier kun je voor een specifieke datum, periode of altijd kiezen. Máár hier is ook de optie ‘verblijfsduur’. Kies in het voorbeeld van hierboven bijvoorbeeld voor een verblijfsduur van 6 tot 7 nachten.

Daarnaast is Kiwi.com ook nog eens super overzichtelijk en klantvriendelijk. Dít is jouw nieuwe boekingssite.

27-2-18 screenshot kiwi
Een aantal bestemmingen voor tijdens de meivakantie.

Wil je nog die paar euro extra besparen? Boek dan niet direct via Kiwi.com. Kan wel, maar dan betaal je een klein beetje extra. Ideaal is om via Kiwi.com in één oogopslag een goed overzicht te hebben van alle opties. En deze dan direct bij de luchtvaartmaatschappijen te boeken. Tel uit je winst!

Ps. Als jij nou geen zin hebt om alle vliegtickets af te speuren dan snap ik dat hartstikke goed, daarom vind je hier iedere week een overzicht van de beste deals die ik voor je gespot heb!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s